Leungeun make hukum di tangan kanan waktu

3 Jan 2015

tatanya

Syaikh Muhammad Nasiruddin al-Albani ditanya: “Urang nempo sababaraha urang ngagem nonton dina leungeun nya kan, sarta maranhanana nyebutkeun yn hiji sunnah saperti, moal aya buktina salila ieu?”

walon

Urang nempel ka masalah ieu kalayan aturan umum anu aya dina hadits tina Aisyah dina Ash-Saheeh, cenah.

“Hartina: Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam dicinta ngagunakeun (precedence) katuhu dina sagalana, nyaeta, lamun combed, purifikasi, sarta dina unggal selingkuhan”

pusat jam tangan wanita

Sarta urang nambahkeun dina kasus ieu, hadits sejen diriwayatkan dina Ash-Saheeh, yn manhna shallallahu ‘alaihi wa sallam cenah.

“Tuh nya kabeneran, teu ngalelep Yahudi (Polandia) hileud maranehna, sabab eta berbedalah jeung maranehna, jalan caang rambut anjeun”.

Og hadits sejen nu aya parntah beda pikeun idolaters.

Ku sabab aya hadist bisa dicindekkeun yn disunnahkan pikeun Muslim pikeun meunangkeun bungah di bda jeung kafir.

Jeung pas pikeun urang pikeun nginget nu ngabdakeun diri tina kafir, ngakibatkeun yen urang dilarang nuturkeun adat maranhanana. Saterusna geus teu permissible keur Muslim ka nyarupaan kafir, sarta geus ditangtoskeun pikeun urang sok bda-bda jeung kafir.

Di antara adat istiadat kafir geus ngagem nonton dina leungeun knca-Na, samentara kami perlu panto pisan nu lega dina shari’ah menyelisihi pikeun adat ieu. Lantaran kitu ngagem nonton dina leungeun katuhu nya eta palaksanaan aturan umum, nyata (prioritas) katuhu [1], og aturan umum sjnna nu ngabdakeun diri kalayan kafir.

[Disalin ti buku Majmu ah Fatawa Al-Madina Al-Munawarah, Indonesia Fatwa Fatwa Edition Albani, pangarang Muhammad Nasiruddin al-Albani Hafidzzhullah, Panarjamah Adni Kurniawan, penerbit Pustaka Dina-Tawheed]

787852d707baa1aa55eb584da9713dac_eguc26w

Foote Catetan

[1]. Nyata dina perkara nu hade jeung mulya, sakumaha anggota awak beternak katuhu


TAGS


-

Author

Follow Me